Cum alegem profilele decorative

Cum alegem profilele decorative

Profilele decorative reprezinta acele caracteristici arhitecturale care aduc un plus de valoare casei tale printr-un aspect luxos. Daca nu aveti norocul de a locui intr-o casa ornamentata cu decoratiuni interioare, puteti simti lipsa acestor detalii arhitecturale care confera distinctie casei.
Sunt necesare profilele in casa ta? Poate iti pui intrebarea daca peretii sau tavanele sunt adecvate pentru a le decora cu profile decorative. Profilele mari, puternic ornamentate sunt impresionante, in general, dar trebuie sa stii daca sunt potrivite pentru casa ta?

Profile ample pentru tavane mari
Cand te decizi sa folosesti profilele decorative pentru amenjarea interioara, este recomandabil sa iei in considerare inaltimea plafonului, precum si stilul casei, mobilerul si alte elemente de decor. Intr-o incapere cu pereti si tavane mari se potrivesc plintele si cornisele inalte ca si ancadramentele bogat ornamentate, in special daca stilul arhitectural al incaperii este unul traditional. In acest context mobilierul trebuie sa fie cat mai simplu, aproape fara model pentru a pune in valoare spatiul si a evidentia arhitectura.

Alege dimensiunile potrivite interiorului
In cazul tavanelor mari se preteaza caroiaje ample sau profile mari care pot fi realizate prin combinarea mai multor tipuri de modelare. Si nu este necesar sa pastrati acelasi model in toata casa mai ales daca inaltimea tavanelor variaza.
Nu inseamna ca nu puteti avea profile decorative daca tavanele nu sunt inalte si interioarele sunt mai mici. Puteti alege modelele si dimensiunile in functie de dimensiunile casei. Modelele profilelor decorative trebuie proportionate conform inaltimii incaperii si potrivite cu stilul mobilierului si al obiectelor decorative.


Postați comentarii